2024-04-20, 12:23

Atspausdinta iš:
http://www.iftech.eu/index.php?id=295

Kuro kainos nuo 2009 metų iki 2011 metų pakilo daugiau nei 25%. Šis drastiškas kainų pokytis tiesiogiai veikia transporto sektorių, kurio ketvirtadalį gamybos išlaidų sudaro kuras.

UAB IFTech užsiimanti kuro sąnaudų matavimu ir kontrole tokį kainų kilimą pajautė tiesiogiai. Kuro sąnaudų apskaitos sistemų paklausa per paskutinį ketvirtį išaugo dvigubai. Tokią paklausą lėmė keli pagrindiniai faktoriai:

  • kuro kainų kilimas;
  • išaugusios kuro sąnaudos;
  • išaugusi kuro paklausa juodojoje rinkoje

Kuro sąnaudų augimą stipriai įtakoja neįprastos žiemiškos sąlygos. Dėl gausaus sniego ir esant sudėtingoms oro sąlygoms sunku išlaikyti pastovų greitį: tenka stabdyti ir greitėti, praslysta ratai, todėl transporto kuro sąnaudos gali padidėti iki 30%.
Transporto įmonėms dirbančiomis su kuro normomis sunku įvertinti, kiek kuro buvo sudeginta važiuojant, kiek stovint eismo spūstyse ar susidariusiose eilėse prie pasienio ruožų.

Žinoma, yra ir kita padidėjusių kuro sąnaudų priežastis - tai transporto įmonių vairuotojų pardavinėjamas įmonių kuras. Tokio tipo savivaliavimai ypatingai populiarūs. Kol vairuotojai skundžiasi mažais atlyginimais, galimybė "prisidurti" prie algos parduodant kurą labai vilioja. "Juodo" kuro paklausa kiekvieną dieną vis didėja ir kaina šiandien siekia apie tris litus už litrą.

Įvertinti realią situaciją, kokios yra tikros kuro sąnaudos, kas įtakojo jų padidėjimą galima naudojant keletą rinkoje siūlomų produktų, tokių kaip - kuro lygio matuokliai, borto kompiuterio duomenų nuskaitymas ar kuro sąnaudų matavimas srauto matuokliais. Pradedant naudoti vieną iš anksčiau išvardintų produktų reikia žinoti, kad kiekvienas iš jų turi matavimo paklaidą pvz.:

  • kuro lygio matuokliai (plūdės) - 5-10%
  • borto kompiuteriai - 3-15%
  • debetiniai srauto matuokliai (skaitikliai) - 5-15%
  • AIC kuro sąnaudų matuokliai - iki 1%

Naudojant profesionalią AIC kuro sąnaudų matavimo įrangą įmanomą kontroliuoti kuro sąnaudas iki 1 % eksploatacijoje t.y. visuose mašinos darbo rėžimuose - važiuojant, stovint su užvestu varikliu ar dirbant kitu rėžimu.

AIC profesionalūs kuro sanaudų matuokliai yra vieni geriausių sprendimų pasaulyje, kurie atitinka aukščiausius keliamus reikalavimus kuro sąnaudu matavimui ir tuo įsitikino ne vienas transporto įmonės vadovas.